Geld en Werk

Overambitieus Blendle moet negen mensen ontslaan: 'gewoon kut'

28 juli 2017 17:07 Aangepast: 30 juli 2017 12:40
Beeld © ANP

Na het vertrek van NRC Handelsblad moet Blendle opnieuw een tegenslag verwerken. Door te grote ambities neemt het journalistieke platform afscheid van negen van de 67 medewerkers. Dat meldt medeoprichter Alexander Klöpping in een reactie aan RTL Z.

Klöpping benadrukt dat het goed gaat met het bedrijf – het afgelopen kwartaal was het beste kwartaal ooit – maar voegt eraan toe dat de reorganisatie nodig is omdat Blendle de afgelopen tijd te hard heeft willen groeien. "We hebben teveel mensen op ambitie aangenomen. Maar als startup moet je zorgen dat je de kosten goed in de gaten houdt, zelfs als de omzet groeit."

Grote familie

Het ontslag komt keihard aan, zegt de ondernemer, die vooral bekend is van zijn optredens in De Wereld Draait Door. "Gisteren was een van de moeilijkste dagen in m'n professionele leven. Blendle voelt als een grote familie. Er werken stuk voor stuk steengoede mensen bij ons, dus ik zou zo'n beslissing niet nemen als het niet nodig was, het is gewoon kut."

Via de website en de app van Blendle kunnen tientallen nationale en internationale kranten en tijdschriften worden gelezen. Gebruikers betalen per artikel een bedrag tussen 15 cent en 1 euro. Als dit tegenvalt, kan het bedrag via een simpele druk op de knop teruggekregen worden. Zeventig procent van de omzet komt ten goede van de uitgevers, de rest gaat naar Blendle.

Miljoen gebruikers

Digitale kiosk Blendle werd in 2014 opgericht door Klöpping en zijn partner Marten Blankesteijn. Al snel ontvingen de twee ondernemers een investering van drie miljoen euro van The New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer. In april volgde een tweede financieringsronde door Financial Times en pensioenfonds ABP.

Tegelijkertijd maakte Blankesteijn bekend het bedrijf te verlaten om zich te concentreren op het vaderschap. Inmiddels heeft Blendle meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers, in zowel Nederland als in Duitsland en de Verenigde Staten. De Android-app is al meer dan 100.000 keer gedownload, die van iOS volgt met 90.000 downloads.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore