Geld en Werk

Geld over? Dit zijn 's werelds duurste racefietsen

29 mei 2017 15:23 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Tom Dumoulin heeft met zijn Giro d'Italia-overwinning een ware wielerhype ontketend in ons land. Zijn succes werkt inspirerend, merken fietsenwinkels. We stappen massaal op de racefiets. Je begint dan vaak met een instapmodelletje. Maar wat nou als je geld genoeg hebt en een heel bijzondere fiets wilt kopen?

Aston-Martin One-77 Cycle 30.000 euro

Wie niet met een gemiddelde Gazelle wil aankomen bij zijn fietsclubje heeft wellicht belangstelling voor dit exemplaar: de Aston-Martin One-77 Cycle. De autobouwer heeft bij het ontwerp samengewerkt met Factor Bikes. Het frame, de voorvork en het stuur zijn van carbon en de fiets heeft geïntegreerde LED-verlichting. Uiteraard heeft de One-77 hydraulische schijfremmen en is hij volledig met Shimano Dura-Ace, kort gezegd alles wat draait op een fiets, afgemonteerd.

Maar het meest bijzonder is de James Bond-achtige fietscomputer. Die meet zo’n beetje alles wat er te meten valt: naast je snelheid kun je ook je acceleratie, je ademhaling, hartslag en lichaamstemperatuur meten. In 2012 zijn er 77 van gemaakt. Prijskaartje: een kleine 30.000 euro.

De Cipollini RB1000 Luxury Edition 53.000 euro

Veel exclusieve fietsenbouwers zitten in Italië. Bijvoorbeeld Cipollini. Mario Cipollini, de legendarische sprinter uit de jaren '90 en begin '00, bouwt nu frames en daar zitten heel bijzondere exemplaren tussen. Zoals dit super-de-luxe model. De fiets is natuurlijk van carbon, maar er zit er ook platinum, goud en diamant in verwerkt. De Cipollini RB1000 Luxury Edition kost 53.000 euro.


Thumbnail

Aurumania Crystal Edition Gold Bike 93.000 euro

Is goud je lievelingskleur? Dan is de Aurumania Crystal Edition Gold Bike echt wat voor jou. Handgemaakt door het Zweedse Aurumania. De fiets is gemaakt van 24-karaat goud en er zitten meer dan 600 Swarovski kristallen in. Over de rij-eigenschappen van deze gouden ros hebben we niet veel kunnen vinden. Over de prijs wel: 93.000 euro.

Thumbnail

Trek Butterfly Madone 447.000 euro

De duurste racefiets ooit - die wij konden vinden - is de Trek Butterfly Madone. In 2009 ging deze fiets onder de hamer bij Sotheby’s en bracht een half miljoen dollar op. De 'Butterfly Bike' is ontworpen door kunstenaar Damien Hirst. Voor de print gebruikte Hirst echte vlinders, tot afgrijzen van dierenactivisten.

Eigenlijk is dit model een tweedehandsje: Lance Armstrong reed er in 2009 op tijdens de laatste etappe van de Tour de France. 


Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore