Geld en Werk

Ondernemen in China: zo pak je dat aan

16 juli 2017 08:50 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Met een bevolking van 1,3 miljard en nog steeds een sterke economische groei is China heel aantrekkelijk voor Nederlandse ondernemers die internationaal willen groeien, zei demissionair staatssecreataris Martijn van Dam van EZ tijdens de laatste handelsmissie in Shanghai. Maar hoe pak je dat aan?

Want het is ook knap lastig om er je weg te vinden, zeggen een Chinees-Nederlandse consultant en een ervaringsdeskundige. En ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland waarschuwt onder meer voor 'te mooi om waar te zijn'-contracten. 

De Nederlandse overheid organiseert met grote regelmaat handelsmissies naar China. Er valt tenslotte veel te investeren en verdienen voor Nederlandse bedrijven. 

'China is makkelijker'

Volgens Fokke de Jong van Suitsupply valt het ook wel mee met de obstakels om er zaken te doen. "China is gemakkelijker dan heel veel andere landen."

Demissionair staatssecretaris Martijn van Dam, consultant Rachel Zhou van Dutch Sino Buniess Promotions, tassenmaker Sylvia Krens en Fokke de Jong vertellen waar je op moet letten als je naar China gaat. Het belangrijkste: "Je moet je vooral door niets tegen moet laten houden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore