Economie

'Geen rechtsbijstand voor woekerpolis na 2007'

15 september 2014 07:32 Aangepast: 06 september 2015 15:13

Klanten van DAS die een beroep willen doen op juridische bijstand vanwege hun woekerpolis komen van een koude kermis thuis als zij hun verzekering na 2007 hebben afgesloten.

Dat schrijft het AD. Klanten van DAS die een beroep willen doen op juridische bijstand vanwege hun woekerpolis komen volgens het AD van een koude kermis thuis als zij hun verzekering na 2007 hebben afgesloten. De rechtsbijstandsverzekeraar trekt een lijn bij dat jaartal omdat consumenten vanaf toen hadden kunnen weten dat ze in het bezit waren van een woekerpolis.

Stichting Woekerpolis eist opheldering van DAS en dreigt de verzekeraar voor de rechter te slepen. "We krijgen veel telefoontjes van mensen die te horen krijgen dat ze geen hulp krijgen van hun rechtsbijstandsverzekeraar. Sommige mensen wisten echter pas in 2010, toen ze een brief over een compensatieregeling in de bus kregen, dat ze een woekerpolis hadden'', reageert voorzitter Pieter Lijesen.

Volgens DAS gaat het sowieso om een relatief klein aantal mensen, omdat in een standaardverzekering een dergelijk geschil niet is gedekt.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore