Economie

Hestya Energy doet bod op HES gestand

22 september 2014 08:17 Aangepast: 06 september 2015 15:15

Hestya Energy doet zijn overnamebod op HES Beheer gestand. Dat maakten de twee bedrijven maandag bekend. Hestya kreeg tot dusver 97,09 procent van de aandelen HES in handen.

De rest kan nog worden verkregen in een na-aanmeldingstermijn die loopt van 23 september tot 6 oktober.

De overname ging niet bepaald van een leien dakje. HES liet in november 2013 weten exclusieve onderhandelingen te voeren met Hestya, een proces dat in januari van dit jaar werd verlengd. In februari stapte bestuursvoorzitter van HES Harmen Sliep onverwacht en met onmiddellijke ingang op om 'persoonlijke redenen'. De onderhandelingen gingen door, tot onvrede van het personeel van HES dat in maart protesteerde bij een aantal dochterbedrijven in Amsterdam.

Later in het jaar vroeg de Vereniging van Effectenbezitters HES om meer informatie over het bod van Hestya en vroeg een belegger het College van Beroep voor het bedrijfsleven de goedkeuring van de AFM voor het biedingsbericht van Hestya op te schorten. In de tussentijd werd het bod geformaliseerd en begon de eerste aanmeldingstermijn bij het bod van 43,64 euro (inclusief dividend) per aandeel HES.

Nu meer dan 95 procent van de aandelen is aangemeld zullen HES en Hestya een verzoek indienen bij Euronext Amsterdam om de notering van HES zo spoedig mogelijk te beëindigen.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`