Geld en Werk

Ben jij de nieuwe directeur van het Colosseum? Solliciteer nu

16 maart 2017 20:31 Aangepast: 16 maart 2017 21:00
Wie weet sta jij hier binnenkort bij je nieuwe werk. Beeld © ANP

Als je van Italië, lekker weer en het oude Rome houdt, dan is dit het moment om toe te slaan: in Rome zoeken ze een directeur voor het Colosseum. Je kunt er nu solliciteren.

Als je als toerist in het Colosseum rondloopt, is dat al heel indrukwekkend, maar je kunt er nu zelfs directeur van worden. Wie wil dat nu niet? De baas over een monument van bijna tweeduizend jaar oud, waar ooit de gladiatoren elkaar op leven en dood bevochten.

Maar: denk er niet te licht over. Je taken bestaan uit maar veertien punten, ze staan keurig opgesomd in de vacature van het Italiaanse ministerie van Cultuur en Toerisme. Als je de baan krijgt, moet je onder meer de hoogte van de toegangsprijzen vaststellen, maar bijvoorbeeld ook zorgen dat er zoveel mogelijk bezoekers komen en toezien op restauratiewerkzaamheden.

Forum Romanum

Onder het Parco archeologico del Colosseo vallen niet alleen het Colosseum, maar ook andere bezienswaardigheden in Rome, zoals het Forum Romanum, het Palatijn (één van de zeven heuvels van Rome) en nog een aantal monumenten.

Je wordt voor een periode van vier jaar benoemd en gaat 145.000 euro per jaar verdienen. Daar kunnen nog wel bonussen bij komen, met een maximum van 35.000 euro.

Als je belangstelling hebt, dan moet je voor 14 april dit formulier invullen. Het maakt niet uit als je geen Romein of zelfs maar Italiaan bent, als je maar de juiste opleiding hebt en de nodige werkervaring.

Thumbnail

Je kunt het slechter treffen met je nieuwe kantoor. (Beeld: ANP)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van