Geld en Werk

Heineken-topman Van Boxmeer verdiende 9,5 miljoen

22 februari 2017 17:45 Aangepast: 28 juli 2017 20:00

Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer van Heineken verdiende vorig jaar 9,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het woensdag gepresenteerde jaarverslag van de bierbrouwer.

Aan basissalaris ontving Van Boxmeer 1,2 miljoen euro. Maar echt binnen liep hij met zijn bonussen en lange termijnbeloningen. In totaal brachten die het bedrag op zijn salarisstrookje op 9,5 miljoen euro.

Zo ontving hij een 'korte termijn variabele beloning' van bijna 3,4 miljoen, een 'aanvullend aandelenrecht' ter waarde van 751.000 euro, een 'lange termijn variabele beloning' van 3,2 miljoen euro, en bijna één miljoen euro aan pensioenpremie.

Twaalf jaar de baas

De 55-jarige Belg werkt sinds 1984 voor Heineken. In 2001 kwam hij in de raad van bestuur en vier jaar later werd hij bestuursvoorzitter. Vorig jaar verdiende Van Boxmeer 9 miljoen euro.

Eind oktober maakte Heineken bekend dat de commissarissen Van Boxmeer tijdens de aandeelhoudersvergadering in april zullen voordragen voor herbenoeming. Daarmee maakt hij kans om de langst zittende bestuursvoorzitter van een AEX-bedrijf te worden.

Op een na de grootste

Heineken boekte vorig jaar een nettowinst van bijna 2,1 miljard euro op een omzet van bijna 21 miljard euro. Na de overname van SAB-Miller door AB Inbev is Heineken de op een na grootste brouwer ter wereld, zij het op grote afstand van de nummer één.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore