Economie

Aalberts blijft bij verwachtingen

23 oktober 2014 07:47 Aangepast: 06 september 2015 15:23

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries handhaaft zijn verwachtingen voor een verdere verbetering van de resultaten in 2014 en de jaren daarna, na groei van de omzet en winst in het derde kwartaal op jaarbasis.

Dat laat het bedrijf weten in een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete cijfers werden gemeld. Volgens Aalberts was in het afgelopen kwartaal sprake van autonome groei bij Industrial Services en Flow Control. Daarbij bleven de marktomstandigheden voor Building Installations in Europa in de meeste landen uitdagend, terwijl in Noord-Amerika een goede ontwikkeling was te zien. Bij Climate Control realiseerde Aalberts een goede omzet- en resultaatgroei en ook bij Industrial Controls gingen de omzet en het resultaat omhoog.

Voor Industrial Services bleven de omzet en orders in de Duitse auto- en machinebouw op een goed en stabiel niveau, terwijl de Franse markt uitdagend was. In Polen en China was een stijgende lijn zichtbaar ten opzichte van het eerste halfjaar. De activiteiten voor de turbine- en vliegtuigindustrie en de olie- en gasmarkt kenden een goede ontwikkeling van omzet en resultaat, aldus Aalberts.

De onderneming gaf aan de focus te blijven leggen op het versterken van de marktposities en het realiseren van duurzame en winstgevende groei.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore