Economie

Google werkt aan betaalde versie YouTube

28 oktober 2014 08:18 Aangepast: 06 september 2015 15:25

Google werkt aan een betaalde versie van zijn populaire videodienst YouTube. Dat zei directeur Susan Wojcicki tegen The Wall Street Journal.

Geld vragen voor YouTube in plaats van de site in de lucht houden met advertentie-inkomsten zou een grote ommezwaai betekenen. Wojcicki heeft bij Google jarenlang aan de ontwikkeling van de advertenties gewerkt, maar kreeg eerder dit jaar de verantwoordelijkheid voor YouTube. De videodienst werd in 2006 ingelijfd voor 1,7 miljard dollar.

ZIE OOK: Binnenkort betalen voor YouTube?

Volgen Wojcicki is de introductie van het abonnementsmodel bij de videodienst nabij. Ze liet zich onder meer inspireren door de optie in diverse apps, waarbij gebruikers kunnen kiezen voor een betaalde versie als ze de pop-ups met reclames in de gratis versie zat zijn. "Dat is een interessant model, omdat het gebruikers een keuze biedt. Wij denken na over hoe we onze gebruikers opties kunnen bieden.''

De mogelijkheid om YouTube gedeeltelijk met een betaalmodel te financieren, werd al eerder geopperd. Vorig jaar deden geruchten de ronde over speciale betaalkanalen op de videosite.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`