Nachtmerrie voor Beter Bed op Beursplein 5

Boze droom voor Beter Bed, geen overname

11 november 2014 11:09 Aangepast: 06 september 2015 20:04

HB Capital (familie Blokker) heeft haar belang in Beter Bed niet verhoogd van 12% naar 22% zoals door de AFM vanochtend gemeld, maar juist verlaagd naar 9%. Van een overname is dan ook zeker geen sprake.

Misverstand
De AFM heeft de handel om 10:20 uur opgeschort, nadat duidelijk werd dat beleggers handelen op basis van verkeerde informatie. De beurskoers van Beter Bed was vanochtend juist 2,5% gestegen op de Amsterdamse beurs.

Alex Otto, de vermogensbeheerder bij HB Capital, het beleggingsfonds van de familie Blokker, stelt tegenover RTL Z: 

"Er is iets mis gegaan met de verwerking van ons belang in Beter Bed. In de registers van de AFM lijkt het dat we het hebben vergroot, maar we hebben ons belang in Beter Bed juist verlaagd van 12% naar 9%." Otto weet nog niet hoe het fout heeft kunnen gaan. "Wij hebben een melding gedaan en gaan nu onderzoeken hoe dit zo fout heeft kunnen gaan."      

De AFM zegt tegenover RTL Z dat het een fout van de melder is. "Het belang is fout gemeld", aldus de toezichthouder.                                 

HB Capital is niet van plan Beter Bed over te nemen

Otto: "Als je een belang gaat afbouwen, ben je niet van plan het bedrijf over te nemen." Geruchten in de markt dat er sprake zou zijn van een overname, ontkent Otto categorisch. "We hebben ook nooit met Beter Bed gebeld dat we ons belang vergroot hebben."

LEES OOK: Jan Zeeman groter in Beter Bed

Persbericht Beter Bed: 

In tegenstelling tot hetgeen vanmorgen in de pers is bericht, heeft Breedinvest B.V. haar belang in Beter Bed Holding N.V. verlaagd van 12,82% naar 9,05%.

Breedinvest is de voormalige naam van HB Capital.

De handel in aandelen Beter Bed werd om 11.45 uur weer hervat. De plus zakt 2,5 naar nog slechts 0,3%.

Transacties niet gecanceld
Volgens de AFM-zegsman is besloten om de transacties in Beter Bed tussen de handelsaanvang en de onderbreking niet terug te draaien. ,,We bekijken wat de mogelijke gevolgen zijn geweest voor aandeelhouders.

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore