Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Goed jaar voor Action: 200 winkels erbij en omzet stijgt

Action kan terugkijken op een goed jaar. De verkoop steeg met meer dan een derde en bijna tweehonderd extra winkels openden hun deuren in verschillende landen in Europa.

De omzet nam aanzienlijk toe en steeg van bijna 2 miljard euro in 2015 naar ruim 2,6 miljard vorig jaar, een toename van 34 procent. Volgens het bedrijf zijn de stijgende cijfers het resultaat van groei in alle landen.

In winkels die al langer dan een jaar open waren, gingen de verkopen met zo'n 7 procent omhoog. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 37 procent toe, tot 310 miljoen euro. Nettowinstcijfers geeft het bedrijf nu niet, waarschijnlijk volgen die in april bij de publicatie van het jaarverslag. 

Meer winkels

De succescijfers vallen samen met een flinke uitbreiding buiten de eigen grenzen. In Frankrijk kwamen er honderd winkels bij, wat het totaal aantal Franse winkels op 220 brengt. Ook opende Action een distributiecentrum vlakbij Parijs.

In Duitsland kwamen er zestig winkels bij. Ook in landen als België, Luxemburg en Oostenrijk nam het aantal winkels toe. Bij de keten werken nu ongeveer 35.000 mensen, dat zijn er 6000 meer dan in 2015.

In Nederland heeft Action met 354 winkels er 13 meer dan in 2015. 

RTL Z sprak met de CEO van Action. Want hoe duurzaam is het bedrijf eigenlijk?

Vooruitzicht 2017

Bij de presentatie van de jaarcijfers zegt Action nog intensiever samen te hebben gewerkt met de 326 fabrieken die verspreid over zes verschillende Aziatische landen de producten maken.

Voor het komende jaar kondigt Action aan nog meer winkels te zullen openen plus extra distributiecentra in Duitsland en Frankrijk. Ook kijkt het naar uitbreidingskansen in andere landen.