Economie

Booming: App die sporters en trainers bij elkaar brengt

14 november 2014 14:12 Aangepast: 06 september 2015 15:30

Fitnessplatform en startup Fitmo heeft in een mum van tijd 1,2 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Wie de investeerders zijn wil Fitmo niet zeggen, maar het gaat om particulieren.

De investeerders zijn er vroeg bij want Fitmo gaat deze week pas open voor het grote publiek. Sinds augustus is het sportplatform al te gebruiken door genodigden.

Fitmo verdient geld door mensen die willen sporten te koppelen aan een personal trainer. Klanten betalen ongeveer 40 euro per maand. Fitmo krijgt daar 20 procent van en de rest gaat naar de trainer.

Verdienmodel
Het verdienmodel is te vergelijken met dat van Airbnb en Uber: Fitmo brengt vraag en aanbod bij elkaar. Volgens Dave Roelofs, één van de twee oprichters, is het Fitmo vooral handig voor mensen die wel willen sporten, maar een extra duwtje in de rug nodig hebben. ‘Er zijn al veel gezondheids-apps, maar die zijn te generiek, omdat wij werken met mensen denken we echt iets toe te voegen.’

Inmiddels hebben 400 klanten zich ingeschreven bij Fitmo, zij maken – via de app - gebruik van veertig personal trainers. Klanten kunnen videobellen of chatten met de personal trainer. Tijdens het eerste gesprek bespreken ze de doelen. Vervolgens stelt de trainer een schema op.

Thumbnail

Jawbone, één van de grootste makers van fitnessbandjes, heeft zich inmiddels gemeld bij Fitmo. De twee gaan een samenwerking aan waarbij Jawbone op termijn gebruikers actief gaat wijzen op de diensten van Fitmo. Ook zou de personal trainer automatisch een waarschuwing kunnen krijgen als uit de data die de fitnesstracker verzameld, blijkt dat zijn pupil zich niet aan het trainingsschema houdt.

Buitenland
Nederland veroveren is voor de startup niet genoeg. Steijn Pelle, de andere oprichter, vertrekt maandag naar San Francisco om daar kwartier te maken. ‘We moeten snel schakelen nu, zorgen dat we de concurrentie voorblijven. In Sillicon Valley zitten onze potentiele partners en nieuwe investeerders. We zijn al bij Apple en Google langs geweest. Zij zijn erg enthousiast‘, vertelt Pelle.

Fitmo is niet van plan helemaal uit Amsterdam te vertrekken. Nederland is een heel aantrekkelijke plaats, omdat programmeurs hier veel goedkoper zijn dan in Sillicon Valley.

RTL Z
`