Economie

OESO: groeitempo blijft dalen in Europa

08 december 2014 12:25 Aangepast: 06 september 2015 15:36

Het groeimomentum voor de Europese economie zal steeds verder afnemen, terwijl de groei in de meeste andere belangrijke economieën stabiel is. Dat maakte de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag bekend.

Volgens de OESO duidt de index van leidende indicatoren voor het Verenigd Koninkrijk ook op een lager groeitempo, maar is dat wel ten opzichte van een hoog niveau. In de eurozone is de groei al langer zeer beperkt. Dat de conjunctuurbarometer steeds verder zal afnemen, wijt de OESO vooral aan de economische ontwikkeling in Duitsland en Italië. De vooruitzichten voor Frankrijk, in vele recente macro-economische rapporten juist de zwakke broeder, zijn volgens de denktank stabiel.

Ook voor de VS, Canada, China en Brazilië is het momentum stabiel, terwijl de indicator voor Japan wijst op een op handen zijnde positieve wijziging. De Russische economie zal aan vaart verliezen, terwijl India de enige grote economie is met een duidelijke versnelling van de groei.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore