Ga naar de inhoud
Geld en Werk

BCC maakt nog steeds verlies

Elektronicaketen BCC maakt nog steeds verlies. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het Franse moederconcern Darty.

Het Nederlandse BCC is sinds 1997 onderdeel van de Franse retailketen, en telt 58 winkels en 1500 werknemers. Donderdagavond maakte Darty de resultaten bekend over de periode april tot en met oktober. Daaruit blijkt dat BCC nog steeds verlies maakt. Wel was er volgens Darty sprake van “een krachtige reductie in verliezen bij BCC.”

Hoeveel verlies BCC precies boekt, is niet uit de halfjaarcijfers af te leiden. Darty rapporteert de resultaten van BCC namelijk samen met de winstgevende Belgische winkelketen VanderBorre. Samen boekten de twee ketens in het halfjaar een omzet van 328 miljoen euro. De gecombineerde ‘retail profit’ (bedrijfsresultaat) bedroeg 3,3 miljoen. Een nettowinstcijfer maakt het concern niet bekend.

Reorganisatie
Om BCC weer winstgevend te krijgen, heeft Darty afgelopen jaar een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd. Daarbij is ook het management vervangen. Daarnaast verwacht het positieve effecten van een versterking van het marktaandeel. Daarvoor heeft BCC vorige maand achttien winkels overgenomen van HiM Retail, het bedrijf achter de Harense Smid en It’s Electronics.

Opmerkelijk genoeg stelde BCC-directeur Pascal Maire vorige maand in het FD nog dat de Nederlandse elektronicaketen ‘break even’ draaide. Ook werd gezegd dat het moederconcern Darty winstgevend was. In werkelijkheid boekte Darty vorig jaar een verlies van 6,9 miljoen euro. Het afgelopen halfjaar bedroeg het verlies 4,7 miljoen.         

De Nederlandse elektronicaketen BCC werd in 1997 overgenomen door het Britse handelsconcern Kingfisher. In 2003 werd de winkeldivisie Darty inclusief BCC van het Britse bedrijf afgesplitst.