Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Toch grote uitverkoop bij failliet Halfords

De curatoren van de failliete winkelketen Halfords houden komende dagen toch een aantal faillissementsveilingen en -verkopen. In november werd een grote uitverkoop nog grotendeels afgeblazen.

Halfords kwakkelt al jaren. In de zomer van 2013 stootte het beursgenoteerde retailconcern MacIntosh de winkels in fietsen en autoaccessoires af. Maar de verzelfstandigde winkelketen bleek geen lang leven beschoren. Begin oktober ging de keten, met 102 winkels en 536 werknemers, failliet. De 28 franchise-vestigingen bleven buiten het faillissement.

In november kondigden de curatoren Rinke Dulack en Robbert Roeffen een aantal faillissementsveilingen aan. Maar een deel daarvan werd op de valreep afgeblazen, omdat er uitzicht was op een doorstart.

Onderhandelingen

Begin december kondigden de curatoren aan dat er “definitief geen doorstart” kwam. Maar eind van de maand bleek er toch sprake van een gedeeltelijke doorstart, waarbij bestaande franchisenemers 17 winkels en voorraden uit de failliete boedel overnamen. Er wordt nog onderhandeld over 14 andere winkels.

Nu er meer duidelijkheid is over de winkels die blijven voortbestaan, kunnen de curatoren hun faillissementsveilingen en –uitverkopen houden. Veilinghuis BVA Auctions organiseert vanaf 7 januari online veilingen voor de winkels in Helmond, IJmuiden, Rotterdam, Weert, Zevenaar, Baarn, Den Haag, Maastricht en Veenendaal. In Amsterdam, Zaandam en Zwijndrecht wordt tussen 8 en 10 januari eerst nog een faillissementsuitverkoop gehouden.