V&D in de problemen

FNV geschokt: V&D vraagt niet eens om instemming

19 januari 2015 13:46 Aangepast: 06 september 2015 15:46

"Wij zijn enorm geschokt door de omvang van dit pakket en wat dit betekent. Het is veel meer dan alleen salaris inleveren." Dat zegt Niels Suijker van de FNV tegenover RTL Z over de salarisverlaging van 5,8 procent die de V&D wil doorvoerden.

Suijker: "Alle maatregelen samen betekenen een grote achteruitgang. Alles bij elkaar opgeteld kan het voor sommige mensen uit komen op een versobering van 8 procent en soms zelf 10 procent.

V&D vraagt niet om onze instemming of om een afspraak. V&D zegt: we gaan dit zo doen, ongeacht wat jullie als vakbond vinden. Wij hebben dit maar te gedogen. Onze eerste reactie is dat wij een bepaalde toekomstvisie missen.

Onze vraag is nu: is de pijn hiermee geleden, heb je een garantie voor de werkgelegenheid in de toekomst. Je vraagt nu nogal wat van mensen doordat zij moeten inleveren zonder garanties te bieden. Wij zijn nogal overvallen door dit nieuws. Wij gaan nu terug naar onze leden om te kijken wat zij vinden. Het zou ook kunnen dat zij dit accepteren omdat het alternatief mogelijk erger is."

 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore