V&D in de problemen

CNV legt zich niet neer bij eenzijdig loonoffer V&D

22 januari 2015 18:17 Aangepast: 06 september 2015 15:48

Vakbond CNV wil zich niet neerleggen bij het salarisoffer dat V&D maandag voor zijn personeel aankondigde. De bond beraadt zich op stappen tegen de warenhuisketen.

Volgens onderhandelaar Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond moet hierbij niet worden gedacht aan een staking, maar meer aan een gang naar de rechter. De bond kan de medewerkers hierin bijstaan.

Donderdag hadden de bonden een gesprek met de directie van V&D. Ondanks de storm van protest en kritiek is die niet van plan om ook maar iets van de rigoureuze maatregelen voor haar personeel terug te nemen, zegt Den Heijer. Ook wil het concern volgens hem geen enkele garantie geven over werkzekerheid.

Vervolgstappen

,,Komende week leggen we onze oren te luisteren bij de medewerkers om ons op vervolgstappen te beraden'', aldus de vakbondsman.

V&D wil snijden in de kosten om beter te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt. Alle circa 5000 werknemers moeten daarom salaris inleveren. Het gaat om ,,een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd. V&D schrapte maandag verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore