Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
GrandVision naar de beurs

GrandVision op 6 februari naar de beurs

26 januari 2015 08:18 Aangepast: 06 september 2015 20:13

GrandVision, de optiekdochter van investeerder HAL, gaat op 6 februari naar de beurs.

Dat zegt het bedrijf in een persbericht. HAL zal bij de beursgang tot 51 miljoen aandelen aanbieden, met een optie voor 7,65 miljoen additionele aandelen. Dat komt neer op zo'n 23 procent van de stukken. De indicatieve bandbreedte van de prijs per aandeel is 17,50 euro tot 21,50 euro. Dat betekent een marktwaardering van 4,4 miljard euro tot 5,4 miljard euro voor GrandVision.

De investeerder heeft op dit moment een belang van 98,57 procent in GrandVision. Eind vorig jaar bedroeg de boekwaarde van dat belang ongeveer 800 miljoen euro.

Brillenketens
Grandvision is met een aantal brillenketens actief in 43 landen. De bekendste winkels in het Nederlandse straatbeeld zijn die van Pearle en Eye Wish Opticiëns. Grandvision telt in totaal meer dan 5600 filialen en biedt werk aan ruim 25.000 mensen.

HAL wilde GrandVision aanvankelijk al vorig jaar naar de beurs brengen, maar liet medio november weten de beursgang over de jaarwisseling heen te tillen. De investeerder liet weten ook op de lange termijn een aanzienlijk belang te willen aanhouden.

GrandVision behaalde in de eerste negen maanden van 2014 een omzet van 2,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam in die periode uit op bijna 223 miljoen euro terwijl onder de streep ruim 135 miljoen euro bleef staan. Topman van GrandVision is de Duitser Theo Kiesselbach, financieel bestuurder is de Portugees Paulo Jorge de Castro Fernandes.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore