Geld en Werk

Gelijkheid op de werkvloer? 'Vrouwen nemen nog steeds het huishouden op zich'

08 maart 2017 05:55 Aangepast: 28 juli 2017 17:00
Beeld © Jamila Aanzi

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Is dat nog wel nodig in een land als Nederland? Ja, zegt Jamila Aanzi, vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. "Nederland is nog lang geen gelijk land." En dat merken vrouwen op hun werk.

"We hebben in Nederland al best wat stappen gezet", zegt Aanzi. "Maar we mogen nog niet tevreden zijn. Er studeren meer meisjes dan jongens af aan het hbo en de universiteit, maar we zien ze nog niet terug in de top van de overheid en het bedrijfsleven. En vrouwen verdienen nog steeds 17 procent minder dan mannen voor precies hetzelfde werk."

Moeilijker dan mannen

Dat merkt ook de 70-jarige Joke Storm. Ze begon ooit met werken als verpleegster, en heeft inmiddels een indrukwekkende carrière achter de rug als leidinggevende in het onderwijs en in de zorg. Daar schreef ze een boek over. Storm heeft het gevoel dat ze het altijd moeilijker had dan de mannen om haar heen. "Als vrouw krijg je bijvoorbeeld eerder de vraag hoe je je werk gaat combineren met je gezin."

Waar ligt het probleem?

Volgens Aanzi zijn er meerdere oorzaken voor de ongelijkheid op de Nederlandse werkvloer. Ten eerste zijn vrouwen minder goed in onderhandelen dan mannen. "De vrouw neemt vaak genoegen met een bepaald salaris, terwijl mannen makkelijker het gesprek aangaan. Logisch dus dat mannen meer verdienen."

Maar er is ook nog steeds een traditioneel 'thuissituatiemodel'. "We zijn in Nederland conservatiever dan we willen toegeven, vaak gaan we er nog vanuit dat een man met kinderen fulltime kan werken en een vrouw met kinderen parttime gaat werken. Daarnaast bestaan er ook geen parttime topposities, dus vrouwen die parttime willen werken, komen dat glazen plafond niet door."

"En vrouwen zijn soms ook hun eigen beperking", zegt Aanzi. "Veel vrouwen hebben last van het imposter syndrome, waarbij ze denken dat ze niet intelligent genoeg zijn en dat anderen hen te hoog inschatten. Daardoor durven ze in hun carrière minder hoog te mikken." Mannen zullen dus bijvoorbeeld makkelijker solliciteren voor die goede baan of een eigen bedrijf beginnen, terwijl vrouwen daar misschien lang over nadenken en er sneller van afzien.

Vrouwelijke eigenschappen

Thumbnail

Maar Storm liep tegen nog meer problemen aan in haar loopbaan. Ze merkte bijvoorbeeld dat niet alle kwaliteiten bij vrouwen worden gewaardeerd. "Vrouwen zijn vaak gericht op samenwerken en verbinden. Maar ik ben heel actiegericht, en daardoor werd ik onvriendelijk, bazig en onvrouwelijk genoemd."

"Bepaalde karaktertrekken van mij werden niet gewaardeerd omdat ik een vrouw ben, terwijl mannen om diezelfde karaktertrekken worden gecomplimenteerd." Volgens haar moeten we ervoor zorgen dat kwaliteiten en eigenschappen bij mannen en vrouwen gelijk gewaardeerd worden. "Dan bereiken vrouwen makkelijker de top."

Daarnaast denkt ze dat een deel van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen al vroeg ontstaat. "Meisjes worden op een andere manier benaderd dan jongens. Dat zie je in de opvoeding en op school, maar ook bij sport terug. Vrouwenvoetbal wordt bijvoorbeeld nog steeds ondergewaardeerd, terwijl vrouwen goed voetballen en een goede inzet hebben. Dat heeft onbewust toch invloed op vrouwen."

Praktische problemen

Thumbnail

Jennifer Hagenstein, die sinds acht jaar een eigen mondhygiënistenpraktijk heeft, merkt dat ze als vrouw tegen veel praktische problemen aan loopt. "Ik heb altijd de ambitie gehad om zelfstandig te zijn, en ben enorm blij dat ik dat ben, maar voor vrouwen is dat soms lastiger dan voor mannen."

"Denk aan hele praktische zaken als een zwangerschapsverlof. Voor een zelfstandige vrouw is het heel luxe om zestien weken met zwangerschapsverlof te gaan. Er zijn goede verzekeringen waarmee je met zwangerschapsverlof kunt, maar voor vrouwen die een kinderwens hebben lijkt een baan bij een bedrijf nog steeds een veiligere keuze dan het ondernemerschap."

Hagenstein merkt in haar omgeving dat vrouwen zich ook sneller verantwoordelijk voelen voor het huishouden. "Ik houd bijvoorbeeld zelf graag alle ballen hoog. Ik heb twee jonge kinderen en wil niet het grootste deel van de opvoeding uit handen geven, dus ik ben parttime gaan werken. Dat voelt niet als inleveren, omdat ik zelf die keuze heb gemaakt. Maar ik denk dat er meer vrouwen zijn die die keuze maken dan mannen. Het lijkt toch vanzelfsprekender dat de vrouw parttime gaat werken."

Tips

Aanzi heeft een aantal tips voor ambitieuze vrouwen. "Zorg er ten eerste voor dat je je zaken op orde hebt. Zorg bijvoorbeeld voor de juiste diploma's, goede werkervaring, en zet in op bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en je netwerk."

"Maar weet ook wanneer je hulp moet inschakelen. Vrouwen durven, in tegenstelling tot mannen, vaak niet om hulp te vragen. Zet dus je netwerk in als dat nodig is en durf vrienden om een gunst te vragen."

Tot slot: "Tijdens een sollicitatiegesprek wordt gelet op uitstraling, zelfvertrouwen en ambitie. Mannen zijn daar nog altijd beter in dan vrouwen, we worden in Nederland nog altijd opgevoed met bescheidenheid, maar zo werkt de arbeidsmarkt niet meer. Oefen dus op die uitstraling, zodat je opvalt tijdens een sollicitatiegesprek."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore