V&D in de problemen

Ultimatum: salarisverlaging V&D móet van tafel

29 januari 2015 14:51 Aangepast: 06 september 2015 15:50

Vakbonden FNV Handel en CNV Dienstenbond stellen een ultimatum aan V&D. Wordt de verplichte salarisverlaging van bijna 6 procent niet ingetrokken, dan stappen de bonden naar de rechter.

Warenhuis V&D wil dat al het personeel akkoord gaat met een loonsverlaging van 5,8 procent, vanaf februari. Het warenhuis hoopt mede door deze maatregel de financiële problemen het hoofd te bieden. Tot grote onvrede van de werknemers.

ZIE OOK: Eigenaar dreigt handen van V&D af te trekken

Vakbonden FNV Handel en CNV Dienstenbond wil nu dat alle voorgestelde wijzigingen voor het personeel uiterlijk woensdag 4 februari worden ingetrokken. “De afgelopen drie dagen hebben ruim 340 leden werkzaam bij V&D onze bijeenkomsten bezocht. Zij zijn vrijwel unaniem van mening dat de grote verslechteringen die V&D door wil voeren onacceptabel zijn”, schrijft FNV bestuurder Niels Suijker in een persbericht.

Werknemers zouden er door het loonoffer van 5,8 procent flink op achteruit gaat.  Bovendien is er volgens de bonden geen enkele garantie dat de banen van het personeel blijven bestaan. Suijker: “Als V&D doorzet gaan we namens honderden leden naar de rechter. Onze leden voelen zich meer dan respectloos behandeld door V&D en weigeren om mee te werken aan een versobering, zonder dat daar een reëel perspectief of een garantie voor werk tegenover staat.”

Reactie V&D:
We begrijpen de verschillende reacties van medewerkers, de OR en de vakbonden over de aangekondigde personele maatregelen. De beslissing van deze forse maatregelen was moeilijk, maar weloverwogen en gegrond gezien de huidige situatie van V&D en de loonverschillen met de andere spelers in de retailmarkt. Een aantal medewerkers gaat naar de rechter met de steun van de vakbonden. We accepteren dat natuurlijk. Deze veranderingen zijn echter nodig om de continuïteit van het bedrijf te behouden.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore