V&D in de problemen

V&D neemt zelf woord 'faillissement' in de mond

02 februari 2015 16:08 Aangepast: 06 september 2015 15:51
Beeld © PLC

Voor het eerst spreekt de directie van V&D zelf over een mogelijk faillissment van het warenhuis. Dat doet de V&D-directie in een brief aan de eigenaren van de winkelpanden. In die brief staat opnieuw dat V&D over de komende vier maanden geen huur betaalt. Vier vragen aan Ann-Lyn Hamelink over V&D.

1. De V&D-directie houdt een faillisement echt voor mogelijk?
Dit is heel geniepig. V&D presenteert het als een nieuw aanbod. Maar wat ze er nu versluierd bij zeggen: ''als je dit niet doet gaan we failliet''.

2. Dus ze dreigen met faillissement?
Precies. Bovendien V&D zegt ook nog eens dat het akkoord van verhuurders bepalend is voor de bankleningen. Met andere woorden: als de verhuurders niet mee doen, zegt V&D, dan stoppen ook de banken ermee. Zo lijkt het alsof V&D iedereen tegen elkaar probeert uit te spelen.

3. Want hoe staan de banken hierin?
De banken hebben we inmiddels allemaal gesproken. Ze willen niet veel zeggen. Maar je kunt je wel voorstellen dat dit ook voor de banken heel vervelend is om in een hoek gedrukt te worden.

4. Gaan de verhuurders door de knieën met deze brief?
Nee. Een van de verhuurders heeft een kort geding aangespannen. Dat dient morgen. Dat gaat nog steeds door. Die brief verandert daar niks aan. IEF Capital is die verhuurder. IEF Capital eist per direct ontruiming van vier grote panden. Heel spannend wat er morgen gaat gebeuren. 

Als de rechter niet overgaat tot ontruiming, dan is V&D in ieder geval tijdelijk gered. Als ze wel moeten ontruimen, dan lijkt een faillissement bij onafwendbaar.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore