Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Eigenaar Zara heel even de rijkste man op aarde

Beeld © Getty Images

Amancio Ortega Gaona, oprichter van kledingconcern Inditex, was gisteren even de rijkste man ter wereld. Volgens Forbes ging de Spaanse multimiljardair korte tijd Microsoft-oprichter Bill Gates voorbij op het lijstje van superrijken.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes schatte het vermogen van Ortega op een bepaald moment gisterochtend op 79,9 miljard dollar. Dat is omgerekend een slordige 72,5 miljard euro, net iets meer dan het bezit van Gates.

Ortega's vermogen neemt al een tijdje toe, omdat zijn bedrijf Inditex - het moederbedrijf van onder andere Zara en Massimo Dutti - het goed doet. Het aandeel Inditex is dit jaar al bijna 40 procent in waarde gestegen.

Goede dag voor Gates en Ballmer
Later op de dag haalde Gates de Spanjaard weer in, geholpen door wisselkoersschommelingen en een koersstijging van 10 procent van de aandelen Microsoft op de beurs. Uiteindelijk was Gates' vermogen goed voor 79,3 miljard dollar en dat van Ortega 'slechts' voor 78,5 miljard dollar.

Steve Ballmer, out-topman van Microsoft, had ook een goede dag gisteren. Door de forse koersstijging van Microsoft werden zijn aandelen maar liefst 1,6 miljard dollar meer waard. Hij bezit 4,2 procent van de aandelen Microsoft.