V&D in de problemen

'V&D blijft alleen in slechte panden zitten'

03 februari 2015 06:23 Aangepast: 06 september 2015 15:51
Beeld © RTL Z

Het noodlijdende warenhuis V&D dreigt achter te blijven met winkels op slechtere locaties, terwijl het bedrijf zijn panden op goede locaties moet verlaten.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad. In navolging van vastgoedbeheerder IEF dreigen meer eigenaren de warenhuisketen tot ontruiming te dwingen, als V&D niet aan zijn huurverplichtingen voldoet.
   
Vastgoedadvocaat Wendela Raas zegt vier verhuurders bij te staan die meer dan tien panden in eigendom hebben. Het zou gaan om panden op 'sterkere locaties'. Raas stelt dat alle partijen overwegen ook naar de rechter te stappen en het huurcontract te ontbinden.

ZIE OOK: V&D houdt zelf ook rekening met een faillissement

Voor de eigenaren van de ongeveer twintig V&D's zal het niet zo'n probleem zijn als V&D wegvalt als huurder, denkt marktonderzoeker Locatus. Dan kunnen ze misschien zelfs de huur wel verhogen, want V&D betaalt nu een erg lage prijs per meter. Voor V&D bestaat daardoor het gevaar dat het de goede locaties kwijtraakt en achterblijft met de minder aantrekkelijke locaties.

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore