V&D in de problemen

Huurbazen oog in oog met V&D-topman Roach

04 februari 2015 11:31 Aangepast: 06 september 2015 20:34
In het Atrium aan de Zuidas werd gisteravond vergaderd over de problemen bij V&D. Beeld © ANP

Iedereen hield tot nu toe de kaken stijf op elkaar over wat er gisteravond besproken is tussen de huurbazen, V&D en eigenaar Sun Capital. RTL Nieuws weet wíe er bij waren en sprak met een van de aanwezigen.

V&D werd vertegenwoordigd door Don Roach, de ad interim én niet onbelangrijk: hij is ook financieel topman bij Sun Capital. Namens Sun zat Paul Daccus er. Saillant detail: V&D bracht ook een advocaat mee. En niet de minste: advocaat Willem Jan van Andel, tevens een bekend curator.

ZIE OOK: Radiostilte na topoverleg V&D

Volgens pandeigenaar Max Vorst van Prowinko schoot de bijeenkomst zijn doel voorbij. "De bedoeling was om onderling met pandeigenaren te overleggen en Cushman & Wakefield zou ons adviseren, maar door de aanwezigheid van V&D en Sun Capital lukte dat niet." Prowinko is eigenaar van twee panden in Uden en Roermond. Net als IEF Capital stapt ook Prowinko naar de rechter, omdat V&D de huur niet betaalt. Vorst vindt het onvoorstelbaar dat Sun Capital niet meer investeert dat zij tot nu toe heeft gedaan. "Sun Capital heeft miljarden aan beleggingen en ze hebben vrijwel niets geïnvesteerd in V&D. Er is maar één iemand die schuldig is aan deze situatie en dat is Sun."

Vorst voelt zich bedonderd door V&D. Begin januari maakte Prowinko nog 1,6 miljoen euro over naar V&D, bedoeld als investering voor de gloednieuwe vestiging in Uden. "V&D vroeg in december nog of we dat bedrag gingen betalen", zegt Vorst. Een paar weken viel de brief op de mat waarin V&D een huurverlaging en huurvrije periode eiste. V&D zou deze week met een aangepast voorstel komen. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore