V&D in de problemen

V&D doet verhuurders vandaag nieuw voorstel

04 februari 2015 12:32 Aangepast: 06 september 2015 15:52

V&D presenteert vandaag nieuwe voorstellen aan zijn huisbazen. In de voorstellen wil het wankelende warenhuis toch vierkante meters inleveren in ruil voor lagere huren. Dat zegt Jos van de Mortel van vastgoedeigenaar Metroprop tegen RTL Nieuws.

Van de Mortel was gisterenavond aanwezig bij de bijeenkomst op de Amsterdamse Zuidas tussen winkeleigenaren, V&D en zijn eigenaar Sun Capital. "Daarin bood V&D excuus aan voor de manier waarop wij eerder zijn benaderd", zegt de Metroprop-directeur. "Vandaag zouden de nieuwe voorstellen komen."

ZIE OOK: Huurbazen oog in oog met V&D-topman Roach

Metroprop zegt daarin niet echt geïnteresseerd te zijn. "De presentatie gisteren boezemde nul komma nul vertrouwen in. Er zit een nieuwe directie, die niemand kent. V&D ontmoette ontzettend veel tegenstand. Mensen zijn zwaar beledigd." Metroprop bezit de winkels in Den Bosch, Heerlen en Sittard.

Volgens de Metroprop-directeur werd gisteren ook bekend dat V&D vorig jaar 50 miljoen euro verlies heeft geboekt. "Dat werd althans gepresenteerd als het geprognotiseerde verlies." In 2013 boekte V&D een verlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen.

ZIE OOK: Radiostilte na topoverleg V&D

Van de Mortel heeft geen signalen dat vastgoedeigenaren bezig zijn met faillissementsaanvragen. "Iedereen begint kort gedingen, maar vooralsnog durft niemand faillissement aan te vragen. Dan wordt je straks als schuldige voor een bankroet aangewezen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore