V&D in de problemen

IEF Capital: ultieme poging om V&D te redden

05 februari 2015 16:36 Aangepast: 06 september 2015 15:52
Beeld © plc

IEF Capital wil een 'ultieme poging om V&D te redden' doen. Aan V&D is aangegeven dat op korte termijn wordt bekeken of een bijdrage kan worden geleverd aan het oplossen van de acute financiële problemen.

Dat schrijft IEF Capital in een persbericht. '' Het is duidelijk geworden dat de acute financiële problematiek zeer groot is'', aldus IEF Capital. Toch zien V&D en IEF Capital ''goede mogelijkheden zien op lange termijn de kosten (onder andere in de huisvestingslasten) substantieel te verlagen''. Daar is volgens hen echter meer tijd voor nodig.

IEF en V&D willen daarom aan de rechtbank vragen de uitspraak van het kort geding dat voor morgen gepland stond uit te stellen.

Verder doen zij ''een zeer dringend beroep op alle overige betrokkenen om maximale medewerking te verlenen aan het uitwerken van de lange termijn oplossingen, zodat daarmee V&D een duurzame toekomst wordt gegeven''

 

Persbericht IEF Capital:
“De gesprekken tussen V&D en IEF Capital zijn in de afgelopen dagen ten kantore van Cushman & Wakefield vervolgd, waarbij de financiële situatie van V&D door het management en de aandeelhouder van V&D aan IEF Capital is toegelicht. Duidelijk is geworden, dat de acute financiële problematiek zeer groot is, terwijl beide partijen toch goede mogelijkheden zien op lange termijn de kosten (onder andere in de huisvestingslasten) substantieel te verlagen. Er is echter meer tijd nodig om deze lange termijn oplossingen met alle relevante partijen (vastgoedeigenaren, banken, aandeelhouder en vakbonden) te kunnen realiseren. IEF Capital heeft V&D vandaag aangegeven, als ultieme poging om V&D te redden, op korte termijn te willen onderzoeken of zij – mogelijk gezamenlijk met andere vastgoedeigenaren – een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de acute financiële problemen, zodat de noodzakelijke tijd wordt gecreëerd om met alle relevante partijen finale oplossingen te vinden om de kosten op structurele basis te verlagen.

IEF Capital en V&D zijn daarom bereid om de President van de Rechtbank Amsterdam te vragen haar kort geding vonnis aan te houden. V&D en IEF Capital doen daarnaast een zeer dringend beroep op alle overige betrokkenen om maximale medewerking te verlenen aan het uitwerken van de lange termijn oplossingen, zodat daarmee V&D een duurzame toekomst wordt gegeven.”

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore