V&D in de problemen

Gesprek bonden met V&D levert niets op

05 februari 2015 16:38 Aangepast: 06 september 2015 15:52

Een gesprek tussen de vakbonden en V&D over de salarisverlaging die het warenhuisconcern voor zijn 5000 werknemers doorvoert, heeft donderdag niets opgeleverd. FNV en CNV zetten hun gang naar de rechter door. Dat hebben de onderhandelaars van de vakbonden na afloop van het gesprek gezegd.

V&D had de bonden uitgenodigd voor een gesprek over het voorstel dat het woensdag had gedaan. Dat kwam erop neer dat het loonoffer van 5,8 procent dat de werknemers van V&D verplicht moeten brengen niet in één keer wordt doorgevoerd, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar in twee stappen over een periode van een jaar.

,,Er bleek geen ruimte te zijn om over te praten. Het is gewoon een nieuw dictaat'', aldus FNV-onderhandelaar Niels Suijker. ,,Dat klopt, wij zijn uitonderhandeld'', zei CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer.

Heel zwaar

Volgens Suijker heeft V&D in het gesprek met de bonden aangegeven ,,dat het heel, heel zwaar wordt" als zij niet instemmen. ,,Maar dat is voor ons geen reden om met het mes op de keel alsnog akkoord te gaan'', aldus de vakbondsman.

Het kort geding waarin de bonden de eenzijdig doorgevoerde salarisverlaging aanvechten, dient op 16 februari bij de rechtbank in Amsterdam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore