V&D in de problemen

Zonder besparingen is V&D maandag failliet

06 februari 2015 13:55 Aangepast: 06 september 2015 15:52
Beeld © RTL Z

Het is er op of er onder voor V&D, maandag is het D-Day. Als er dit weekend geen 40 miljoen euro aan besparingen is gevonden, is het maandag einde oefening. Dat heeft V&D gezegd tijdens overleg met alle verhuurders van de V&D panden.

Meerdere bronnen bevestigen het aan RTL Z: het waren de woorden van V&D-raadsman Willem Jan van Andel. Als er niet voor maandag 40 miljoen kan worden bespaard op huren en lonen, dan investeert eigenaar Sun geen extra kapitaal meer in V&D en is het einde verhaal. Ook de banken hebben eisen gesteld. De banken eisen dat Sun Capital de lege kas van V&D aanvult alvorens er over nieuwe financiering valt te praten. 

Maandag
Een van de aanwezigen bij het overleg, Jos van de Mortel van Metroprop (eigenaar van drie V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard) parafraseert de woorden van Van Andel tegenover RTL Z als volgt: “Het ging om een bedrag van 40 miljoen dat aan kostenbesparingen rond moet zijn, voordat de banken iets willen doen en Sun er zelf ook een bedrag van 40 miljoen in zou willen stoppen. Als dat niet voor maandag rond is, gaat het bedrijf failliet.”

ZIE OOK: Gesprek bonden met V&D levert niets op

Uit de vergadering bleek ook dat V&D sowieso de huur over februari niet kan betalen 'omdat er dan geen geld overblijft voor leveranciers en dergelijke', aldus Van de Mortel. V&D heeft de afgelopen jaren 100 miljoen euro verlies geleden, volgens de verhuurders door mismanagement.

Verf
De verhuurders schamperen overigens ook over de 40 miljoen euro van Sun Capital. “Daarvan kan je net de verf betalen om de panden op te knappen.”

ZIE OOK: V&D in de problemen: overzicht van dag tot dag

ZIE OOK: V&D: winkels gaan maandag gewoon open

ZIE OOK: RTL Z-verslaggever Ann-Lynn Hamelink heeft gesproken met ondermeer diverse verhuurders van de panden. Ze vertelt hier het verhaal:

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore