V&D in de problemen

'Eigenaar V&D biedt 20 miljoen meer'

07 februari 2015 20:15 Aangepast: 06 september 2015 15:53

Sun Capital, de eigenaar van V&D, zou bereid zijn om 60 miljoen euro in het noodlijdende warenhuis te steken. Dat is 20 miljoen méér dan een eerder aanbod.

Dat meldt de NOS. Sun stelde afgelopen weken 40 miljoen euro in V&D te willen steken, onder voorwaarde dat ook de werknemers, verhuurders, leveranciers en banken een financieel offer zouden brengen. Verhuurders en vakbonden kondigden aan naar de rechter te stappen, om huur- en loonverlagingen te voorkomen.

ZIE OOK: Zonder besparingen is V&D maandag failliet

Dit weekend onderhandelen Sun en V&D met verhuurder IEF Capital en de banken over een finaal reddingsplan. In dat kader zou Sun de verhoogde kapitaalinjectie hebben voorgesteld. Gisteren meldde RTL Nieuws dat als het warenhuis maandag geen 40 miljoen aan besparingen heeft gevonden, het failliet gaat.

Bonden verbaasd
De vakbonden zijn verbaasd over de verhoging van het bod. Volgens Niels Suijker van FNV Handel is hij daarvan niet op de hoogte gesteld. "Dat is opmerkelijk, want de afgelopen weken heeft Sun steeds gezegd dat een kapitaalinjectie de voorwaarde kent dat álle stakeholders bijdragen. Er wordt nu gesproken met de banken en verhuurders, maar er is geen enkele energie gestoken in de werknemers en de vakbonden."

Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond is ook verbaasd. "Als er zo makkelijk 20 miljoen extra wordt bijgelapt, moet het loonoffer ook van tafel. Wij blijven bij ons standpunt."

Sun Capital onthoudt zich van commentaar. ING, Rabobank en ABN Amro waren vanavond onbereikbaar voor een toelichting.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore