V&D in de problemen

Huurbaas verwacht V&D-akkoord

08 februari 2015 00:10 Aangepast: 06 september 2015 15:53
Beeld © plc

IEF Capital, de belangrijkste verhuurder van V&D, verwacht dat er een akkoord komt voor het noodlijdende warenhuis. Op het hoofdkantoor voerden de verhuurders, de banken en V&D gisteravond koortsachtig overleg.

IEF deed gistermiddag een voorstel voor kostenbesparingen aan V&D, eigenaar Sun en de banken. Dat werd positief ontvangen. Gisteravond presenteerde IEF het voorstel aan andere eigenaren van winkelpanden van V&D. Ook daar werd het voorstel 'constructief ontvangen'. 

ZIE OOK: Koortsachtig maar hoopvol overleg V&D

Een definitieve redding voor V&D is het niet, omdat het plan nog uitgewerkt moet worden en door alle partijen moet worden goedgekeurd. IEF verwacht dat het voorstel zondag wordt uitgewerkt. "Dan dient het door alle partijen geaccordeerd te worden", staat in het persbericht. "Het is nog niet definitief rond. Hopelijk morgen meer", zegt Nechemja de Bruijn van IEF.

ZIE OOK: V&D: de opkomst en de ondergang

Overigens is een akkoord tussen Sun, V&D, de verhuurders en de banken nog geen absolute garantie voor de redding van het wankelende warenhuis. Afgelopen weken stelde Sun Capital als voorwaarde voor een kapitaalinjectie van tientallen miljoenen, dat ook leveranciers en werknemers akkoord moeten gaan met een financieel offer. 

De leveranciers en de vakbonden waren vandaag niet bij het overleg aanwezig. De vakbonden lieten eerder vanavond aan RTL Nieuws weten dat ze niet akkoord zullen gaan met een loonoffer.

RTL Nieuws / Mathijs Smit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore