V&D in de problemen

Toekomst V&D nog altijd onzeker

08 februari 2015 23:36 Aangepast: 06 september 2015 15:53

V&D is nog altijd in gesprek met verschillende partijen om een oplossing te vinden voor de financiële problemen van het warenhuisconcern. De hele avond is druk overlegd, maar is er nog geen overeenstemming bereikt.

In die onderhandelingen spelen de verhuurders van de winkelpanden van V&D een belangrijke rol. V&D wil een tijdelijke huurverlaging om orde op zaken te stellen, maar vooralsnog gaan de verhuurders daar niet mee akkoord. Volgens de NOS zijn de onderhandelingen zonder resultaat afgerond. Onduidelijk is wat er nu verder gebeurt. 

Overleg met de vakbonden liep eerder vandaag vast. V&D bleek niet bereid werkgaranties te stellen tegenover het loonoffer van bijna 6 procent dat van het personeel wordt gevraagd. "We moesten ons schikken naar een dictaat", verwoordde CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer het. 

ZIE OOK: 'Gesprek met V&D levert niets op'

Onduidelijk is nog of een financieel reddingsplan haalbaar is zonder medewerking van de vakbonden. Tot dusver stelde V&D steeds dat alle betrokken partijen, inclusief het personeel, een bijdrage moeten leveren wil het bedrijf kunnen overleven. Eerder zei V&D dat er voor maandag 40 miljoen nodig was om een uitstel van betaling af te wenden.

Gisteren liet de investeringsmaatschappij Sun, de eigenaar van de winkelketen, weten 60 miljoen te investeren als de andere partijen over de brug komen.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore