V&D in de problemen

V&D wil halfjaar korting op huur winkelpanden

08 februari 2015 19:49 Aangepast: 06 september 2015 15:53
Beeld © RTL Z

V&D wil van de eigenaren van zijn winkelpanden een huurkorting voor een periode van zes maanden. Die tijd wil de warenhuisketen benutten om per filiaal een passende oplossing te zoeken voor de financiële problemen.

Dat bevestigen ingewijden aan het ANP. V&D was niet direct bereikbaar voor commentaar, evenmin als vastgoedbedrijf IEF, dat eigenaar is van een aantal grote V&D-winkelpanden en de afgelopen dagen het voortouw nam in de onderhandelingen.

ZIE OOK: 'Gesprek met V&D levert niets op'

Inmiddels wordt heel het weekend al overlegd over de toekomst van het noodlijdende warenhuis. De toekomst van V&D staat op het spel.

V&D eiste eerder van de verhuurders een huurpauze van vier maanden en daarna een structurele huurverlaging van 40 procent. Daarmee gingen zij niet akkoord. Aan een eventuele tijdelijke huurkorting zijn wel voorwaarden verbonden, zoals meer transparantie over het financiële reilen en zeilen van V&D.

Binnen enkele uren duidelijkheid
Advocaat Jan Willem van Andel van V&D wilde desgevraagd niet ingaan op de inhoud van de onderhandelingen, die nog altijd gaan de gang zijn. Evenmin wilde hij zeggen of een deal binnen handbereik is. Wel zei dat dat er 'tussen nu en morgenochtend' meer duidelijkheid zou moeten komen.

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore