V&D in de problemen

'Gesprekken V&D in volle gang'

09 februari 2015 10:48 Aangepast: 06 september 2015 15:53
Beeld © RTL Z

De gesprekken over de toekomst van V&D zijn vanochtend volop aan de gang.

De gesprekken over de toekomst van V&D zijn maandagochtend weer volop aan de gang. Dat liet een woordvoerster van de warenhuisketen weten.

Er wordt ''druk onderhandeld'' met de belanghebbenden, aldus V&D zonder verdere toelichting. De gesprekken worden nu vooral gevoerd tussen het warenhuisbedrijf zelf, de betrokken banken en V&D-eigenaar Sun Capital. De eigenaren van winkelpanden, waarmee het hele weekeinde werd onderhandeld, zouden niet meer aan tafel zitten.

De gesprekken moeten het noodlijdende V&D voor de ondergang behoeden. Sun Capital zou bereid zijn in dit kader ongeveer 60 miljoen euro in het bedrijf te steken, onder de voorwaarde dat er wordt bezuinigd op de personeelskosten en de huur. In de afgelopen dagen probeerde V&D de verhuurders zover te krijgen de komende zes maanden een lagere huur te accepteren, zodat er meer tijd komt om oplossingen voor de diverse filialen te verzinnen.

Verschillende verhuurders lieten weten akkoord te gaan met dit voorstel.

De vakbonden zijn maandagochtend niet bij de gesprekken betrokken, lieten ze weten. V&D eist dat het personeel een fiks loonoffer brengt, maar daar zijn de bonden tegen. Zondag spraken ze kort met V&D, zonder resultaat. Zij wachten vooralsnog de ontwikkelingen af en richten zich op hun kort geding tegen het concern dat over een week dient.

De gesprekken vinden maandag opnieuw plaats in het hoofdkantoor van V&D in Amsterdam-Zuidoost en bij vastgoedadviseur Cushman & Wakefield aan de Zuidas.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore