Economie

'Apple werkt in geheim aan elektrische auto'

14 februari 2015 11:44 Aangepast: 21 september 2015 21:06
Beeld © AFP

De geruchten worden steeds sterker: technologiegigant Apple werkt aan een elektrische auto.

Apple heeft volgens verschillende buitenlandse media een team van een paar honderd mensen op het geheime project gezet. Het project zou de codenaam 'Titan' hebben. Het ontwerp waaraan ergens in Californië wordt gewerkt, lijkt op dat van een minivan.

ZIE OOK: Nederlandse Stella verslaat Apple: Absurd dat we hebben gewonnen

De leiding van het project zou in handen zijn van Steve Zadesky, die eerder aan het ontwerp van de iPod en iPhone meewerkte. Zadesky is een Apple-veteraan, maar was ooit werkzaam bij de Amerikaanse autofabrikant Ford.

Een woordvoerder van Apple weigerde tegenover het Amerikaanse persbureau Bloomberg commentaar te geven op de berichten.

ZIE OOK: Marktwaarde Apple meer dan 700 miljard dollar

Apple speelt al jaren met het idee om zelf een auto te ontwikkelen. Marketingtopman Phil Schiller van Apple verklaarde twee jaar geleden als getuige tijdens een rechtszaak over patenten tegen Samsung dat het bouwen van een auto al een gespreksonderwerp was nog voor de marktintroductie van de iPhone in 2007.

Andere technologiebedrijven uit Silicon Valley zijn er ook mee bezig. Google werkt aan een zelfrijdende auto en Tesla Motors is als producent van elektrische auto's inmiddels een gevestigde naam. Meer dan 150 werknemers van Tesla werkten eerder voor Apple.

ZIE OOK: Apple is nu het grootste bedrijf, ooit

Op zijn beurt zou Apple proberen werknemers van Tesla binnen te halen door ze onder meer hogere salarissen aan te bieden, vertelde oprichter en topman Elon Musk onlangs tegen Bloomberg. "Apple probeert heel hard om te werven van Tesla," zei hij. "Maar tot nu toe hebben ze eigenlijk heel weinig mensen geworven."

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore