Geld en Werk

Deze Nederlandse ondernemers voeren de Forbes 30 Under 30-lijst aan

16 januari 2017 20:40 Aangepast: 29 juli 2017 05:00
Beeld © Levon Bliss, Forbes

Elk jaar presenteert zakenblad Forbes de meest talentvolle mensen onder de dertig van Europa in verschillende categorieën. De Nederlandse oprichters van influencersbureau IMA zijn de grote winnaars. Zij koppelen multinationals aan online rolmodellen met vele volgers, zoals bloggers, vloggers en instagrammers.

Op het kantoor van het Influencer Marketing Agency (IMA) in Amsterdam is het feest: niet alleen staan de oprichters Maddie Raedts (28) en Emilie Tabor (28) in de lijst van meest invloedrijke personen in de media onder de 30, ze zijn ook nog eens het enige uitgelichte bedrijf in deze categorie op de website van Forbes.

Champagne en salades

De lijstaanvoerder, dus. "We gaan wel de champagne opentrekken hier", zegt Tabor. Het is een beloning voor het bedrijf dat al flink aan het groeien is. Raedts voegt toe: "We hebben de afgelopen jaren elke jaar 200 procent groei doorgemaakt en hopen deze lijn door te kunnen zetten."

Bijzonder aan IMA is dat het bedrijf voor multinationals werkt als Heineken, Esprit, Tommy Hilfiger en Albert Heijn, met een database van meer dan 7000 influencers. Zo liet het 33 bloggers hun favoriete saladerecept delen op de site van Albert Heijn.

De komende jaren zal IMA zich vooral richten op het openen van nieuwe kantoren in de grote steden van de wereld. Deze waardering van Forbes zal daar zeker bij helpen.

Andere Nederlanders

Het is de tweede keer dat Forbes de 30 Under 30 Europe-lijst uitbrengt, met de meest invloedrijke personen onder de 30. Dit doet het in tien verschillende categorieën, zoals Media, Art en Tech. De Europese lijst is een variant op de internationale lijst, die sinds 2011 een enorme status heeft opgebouwd. In 2016 kwamen daar 15.000 inzendingen voor binnen.

Verder staan er Nederlanders op acht andere plekken op de lijst. Meest opvallende namen zijn Rutger Bregman, journalist over vooruitgang van De Correspondent en filmmaker Nina Gantz, die een BAFTA Award won met haar korte film Edmond.

De complete Nederlandse lijst

  • Media: Maddie Raedts (28) en Emilie Tabor (28), IMA 
  • Media: Rutger Bregman, journalist De Correspondent
  • Media: Liam Tjoa en Tim van der Wiel, GoSpooky bureau voor reclame op Snapchat
  • Entertainment: Nina Gantz, filmmaker
  • Industry: Justyna Barys, ESA
  • Industry: Steinar Henskes, Bird Control Group
  • Industry: Matthew Corvers, Rory Deen en Thibaud Verschoor, IMSystems
  • Industry: Marek Kubik, Market Analist, AES Energy Storage
  • Law & Policy: Farshad Bashir, Tweede Kamerlid SP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore