Economie

TCA doet aangifte tegen UberPop

27 februari 2015 10:34 Aangepast: 06 september 2015 15:58

Taxi Centrale Amsterdam (TCA) en de branchevereniging KNV Taxi doen aangifte tegen UberPop. Ze willen dat de dat overheid 'zo snel mogelijk actief gaat optreden tegen de illegale taxidienst'.

TCA en KNV Taxi gingen er vanuit dat de Inspectie Leefomgeving en Transport tegen UberPop zou optreden nadat de taxi-app vorig jaar door de rechter illegaal was verklaard. "Inmiddels zijn we zeven maanden verder en zien we dat er tot op heden niks is veranderd. Na een aantal boetes rijden er nog steeds illegale UberPop-chauffeurs in de grote steden."

ZIE OOK: UberPOP-chauffeurs betaalden nog geen boete

Ook de frustraties van chauffeurs beginnen steeds verder op te lopen, zeggen TCA en KNV Taxi. Afgelopen tijd waren er verschillende incidenten in Amsterdam en Utrecht. In de nacht van donderdag en vrijdag zijn nog enkele UberPop-chauffeurs klemgereden in de hoofdstad. Volgens de politie was hierbij geen sprake van geweld.

Pas geleden voorkwam de Amsterdamse politie een protest van boze taxichauffeurs bij de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan. Half februari demonstreerden honderden taxichauffeurs op het Malieveld in Den Haag tegen UberPop.

TCA sluit andere acties niet uit als er 'niet zo snel mogelijk' actief wordt opgetreden tegen UberPop. "Het is voor onze chauffeurs onaanvaardbaar dat UberPop-chauffeurs vrij spel hebben", verklaart TCA-directeur Richard van der Veen. "Deze chauffeurs dienen zich aan dezelfde regels te houden als de rest van de taxibranche."

ZIE OOK: Chauffeurs lokken UberPOP-taxi in de val

De taxi-app werkt met particuliere rijders die tegen betaling personen vervoeren in hun eigen auto. De prijzen voor deze taxiritjes zijn fors lager dan in het reguliere taxivervoer.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`