Geld en Werk

WeTransfer wil geen nieuwe Spotify worden

26 november 2015 09:39 Aangepast: 26 november 2015 09:41
WeTransfer-oprichter Bas Beerens Beeld © ANP

WeTransfer wil met zijn nieuwe muziekdienst niet de concurrentie aangaan met Spotify.

Even een video van 1,5GB versturen? Dan kies je WeTransfer, één van de makkelijkste diensten om grote bestanden met andere te delen. De Nederlandse startup wil zich nu ook gaan richten om muziek, zoals het vorige week aankondigde. Maar in tegenstelling tot wat velen dachten, begint WeTransfer dus geen Spotify-concurrent.

"Laten we duidelijk zijn: WeTransfers nieuwe muziekstreamingdienst is geen directe concurrentie van SoundCloud, Spotify of welke andere streamingdienst", zo legt WeTransfer uit.

"Ons product verschilt enorm en is vooral een marketingkanaal voor artiesten. Met deze player kan er een gerichte campagne worden opgezet om content te leveren aan een groot publiek. Het is meer een toevoeging op Spotify."

Prince en Disclosure
 Artiesten als Prince, Big Grams en Disclosure brachten eerder al muziek uit via WeTransfer, en de dienst hoopt meer artiesten te tekenen. Zo heeft WeTransfer het management van Justin Bieber, Pharrell en Madonna al benaderd.

De muziekdienst van WeTransfer is meer te vergelijken met Vevo, het populaire clipkanaal op YouTube waar artiesten veelal als eerste hun nieuwe muziek publiceren.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 21.30 uur Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore