Geld en Werk

WeTransfer komt met muziekdienst zonder winstoogmerk

20 november 2015 17:40 Aangepast: 20 november 2015 18:29

De populaire Nederlandse dienst om bestanden te delen, WeTransfer, komt woensdag met een eigen muziekdienst.

In Nederland kennen we WeTransfer als manier om makkelijk grote bestanden met een ander te delen. In de VS heeft het bedrijf die bekendheid nog niet, en daarom zou het woensdag een soort muziekdienst aankondigen. Dat zegt marketingman Maarten Kadiks van WeTransfer tegen Bloomberg.

Hoe de muziekdienst precies gaat werken is nog onbekend. Wel is duidelijk dat WeTransfer er geen geld aan wil verdienen, maar het vooral als publiciteitsmiddel inzet, om zich te onderscheiden van onder meer Dropbox.

Artiesten als Prince, Big Grams en Disclosure brachten eerder al muziek uit via WeTransfer, en de dienst hoopt meer artiesten te tekenen. Zo heeft WeTransfer het management van Justin Bieber, Pharrell en Madonna al benaderd. WeTransfer wil de concurrentie aangaan met onder meer Vevo, het populaire clipkanaal op Youtube, en Soundcloud, waar artiesten vaak eigen muziek mee delen.

Nieuwe Nederlandse streamingdienst

Donderdag startte in eigen land ook al een nieuwe streaming muziekdienst, HitsNL, waar alleen Nederlandstalige muziek is te streamen. Een abonnement op HitsNL kost 4 euro per maand, terwijl Spotify een tientje per maand kost.

Door Bright.nl. Elke maandagavond Bright TV om 21.30 op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore