Loonsverlaging V&D van de baan

V&D wil loonsverlagingen optellen, bonden boos

24 maart 2015 10:51 Aangepast: 06 september 2015 20:34
Beeld © RTL Z

Als V&D in hoger beroep toestemming krijgt voor een loonsverlaging, kunnen de werknemers hun borst natmaken. Het warenhuis wil dan namelijk de loonsverlagingen met terugwerkende kracht vanaf februari verrekenen.

In januari kondigde V&D eenzijdig aan de lonen van haar personeel met bijna 6 procent te verlagen. De vakbonden gingen daarmee niet akkoord en stapten naar de rechter. Die oordeelde eind februari dat het warenhuis de verlaging niet zomaar mag doorvoeren. V&D ging daarop in hoger beroep.
 
Eind vorige week ontvingen de bonden de dagvaarding voor het hoger beroep. Volgens FNV-bestuurder Niels Suijker duurt het waarschijnlijk tot april of mei voordat de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt. Dan moet nog het vonnis worden afgewacht.
 
Terughalen
Dat betekent echter niet dat de werknemers tot die tijd gegarandeerd van hun oude salaris kunnen genieten, tekent Suijker aan. “In de dagvaarding staat namelijk dat V&D de loonsverlagingen met terugwerkende kracht vanaf februari bij de werknemers wil terughalen, als de rechter toestemming voor de maatregel geeft.”
 
Als V&D de loonsverlaging  over vijf maanden in één keer verrekent, kunnen werknemers die maand tot 15 procent minder salaris ontvangen. Dat is nog afgezien van de andere extraatjes die het warenhuis wil schrappen. “Hierdoor zouden vele medewerkers ongetwijfeld direct in grote financiële problemen komen”, zegt Suijker. “Wij vinden dat schofterig en onmenselijk.”
 
Ook CNV is kritisch. “Daar gaat je vakantiegeld”, reageert bestuurder Martijn den Heijer van CNV. “Wij constateerden eerder dat het vertrouwen van de werknemers tot een minimum is gedaald, maar door dergelijke voornemens daalt het vertrouwen nog verder. Zo wordt de afstand tussen de directie aan de ene kant en het personeel en de bonden aan de andere alleen maar groter.”

Gefaseerd
In het voorstel van V&D wordt de loonsverlaging gefaseerd doorgevoerd in twee jaar. In het eerste jaar bedraagt de korting 2 tot 3 procent. In het tweede jaar loopt die op tot 4 tot 5,8 procent. Door de gefaseerde verhoging komt de opgetelde loonsverlaging na vijf maanden uit op maximaal 15 procent, in plaats van maximaal 29 procent.   

V&D was gisteren en vanochtend nog niet in staat om te reageren.

Zie ook: V&D wil dubbele loonsverlaging in maart

 

RTL Z / Mathijs Smit en Ann-Lynn Hamelink
`