V&D vecht voor huurverlagingen

V&D betaalt volle huur Sittard en Heerlen

07 april 2015 14:54 Aangepast: 06 september 2015 16:08

Warenhuisketen V&D heeft de volledige huur betaald voor de winkels in Sittard en Heerlen. Dat bevestigt directeur Jos van de Mortel van vastgoedbedrijf Metroprop tegenover RTL Z.

V&D sloot in februari een akkoord met het merendeel van haar verhuurders over voorwaardelijke huurkortingen. Maar een handvol huisbazen weigerde mee te doen aan het akkoord en eiste doorbetaling van de volledige huur.

Eén van de dissidente verhuurders was Metroprop, dat de warenhuizen in Heerlen, Sittard en Den Bosch bezit. Metroprop begon voor de twee eerste panden een bodemprocedure en voor het Bossche pand een kort geding.

Volle pond
Een woordvoerder van V&D bevestigt dat het winkelbedrijf inmiddels het volle pond voor de twee Limburgse vestigingen heeft betaald. Voor het Bossche pand wordt de uitspraak in het kort geding afgewacht. Die wordt uiterlijk volgende week woensdag verwacht.

Metroprop-directeur Van de Mortel zegt momenteel nog wel te onderhandelen over een oplossing voor de Bossche vestiging. “Daarin heb ik echter weinig fiducie. Gezien de voorstellen lijkt V&D te vinden dat het de taak van de verhuurders is om het warenhuis te redden.”

Hengelo
Twee weken geleden verloor V&D het kort geding rond het warenhuis in Hengelo. In die zaak oordeelde de rechter dat de winkelgigant gewoon de volledige huur moest betalen. V&D ging tegen die uitspraak in hoger beroep.

De V&D-woordvoerder tekent aan dat het winkelconcern de volledige huur in Heerlen en Sittard “onder protest” heeft betaald. Als V&D in lopende rechtszaken rond de huren alsnog in het gelijk wordt gesteld, wil het een deel van de huur weer terugvorderen van Metroprop.

Zie ook: V&D sluit warenhuis Oosterhout

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`