Geld en Werk

Uber start petitie tegen Mansveld

14 april 2015 09:06 Aangepast: 06 september 2015 16:09

Vervoersbedrijf Uber start een petitie tegen staatssecretaris Mansveld, in de hoop dat er snel wetgeving komt die hun service Uberpop toestaat.

Het bedrijf hoopt dat 15.000 mensen de online petitie tekenen waarin vooral steun wordt uitgesproken voor overheidsbeleid dat innovatie bevordert. Het bedrijf hoopt dat de nieuwe taxiwet snel wordt ingevoerd en dat daarin ook ruimte is voor bedrijven zoals Uberpop. Uberpop is nu illegaal en meerdere chauffers van de dienst kregen in de afgelopen maanden boetes van de Inspectie van Leefomgeving en Transport. 

ZIE OOK: Inval bij taxidienst Uber in Amsterdam

Uber roept de staatssecretaris op om hun diensten met tijdelijke wetgeving toe te staan, vooruitlopend op een mogelijke verruiming van de huidige wetgeving. Op het moment van schrijven hebben al ruim 2000 mensen de petitie getekend. 

Via Uberpop laten particuliere autobezitters mensen tegen betaling meerijden. Klanten kunnen deze taxi's oproepen via een app op de smartphone. UberPop is aanzienlijk goedkoper dan een gewone taxirit. De rechter heeft UberPop in december verboden

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore