Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Salesforce trekt salaris mannen en vrouwen gelijk

De ceo van het internationale bedrijf Salesforce neemt een radicale stap: hij trekt de salarissen van al zijn 16.000 werknemers gelijk. Met name vrouwen krijgen salarisverhoging.

Ceo Marc Benioff vertelde aan Huffington Post dat hij systematisch alle beloningen van medewerkers bekijkt. Hij heeft al ‘een aantal vrouwen’ verhoging gegeven en verwacht dat nog veel meer te doen. “Het is mijn taak om te zorgen dat vrouwen 100 procent gelijk worden behandeld in beloning, kansen en promotie.” 29 procent van de medewerkers van Salesforce is vrouw.

ZIE OOK: 'Meer vrouwen in de top is goed voor bedrijven'

Benioff heeft nog geen zicht op hoe groot het verschil in totaal is, maar is vastbesloten om door te gaan tot het verschil 0 is. In de VS verdienen vrouwen gemiddeld 77 procent van mannen verdienen. In Nederland is het verschil kleiner: vrouwen verdienen hier 82 procent van mannen, aldus het CBS.

ZIE OOK: Kijker aan Z: 'Vrouwentoplijst is overbodig, laat het over aan de markt'

Eind vorig jaar diende PvdA-kamerlif Keklik Yücel een wetsvoorstel in om loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan te pakken via strengere regulering. Yücel opperde hierin onder andere dat grote bedrijven verplicht zouden moeten worden om beloningsverschillen te melden in hun jaarverslagen, en daarover verantwoording af te leggen. De Raad van State beoordeelde het plan als ‘onnodig’. 

Bron: RTL Z