Ga naar de inhoud
Miss Etam maakt doorstart

Doorstart voor Miss Etam en Promiss

Beeld © ANP

Winkelketen Etam Groep maakt een doorstart. Curatoren Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst hebben daarover een akkoord bereikt met 'een consortium van investeerders uit de retailwereld'. Uit welke partijen de investeerdersgroep bestaat, maken zij nog niet bekend.

Etam Groep kreeg op 9 april uitstel van betaling, en ging op 21 april failliet. Het familiebedrijf bestaat uit de modeketens Miss Etam en Promiss, met respectievelijk 140 en 60 winkels. Bij de winkelketens werken ongeveer 2000 mensen.

ZIE OOK: Veertien gegadigden voor doorstart Etam

Vermeeren en Van Voorst maken evenmin bekend hoeveel winkels en arbeidsplaatsen door de doorstart gered kunnen worden. Volgens de curatoren moeten de details nog worden uitgewerkt. Halverwege deze maand verwachten zij meer bekend te kunnen maken. Ook moet de doorstart nog goedkeuring krijgen van kartelwaakhond ACM.

Winkels open
Het personeel van Miss Etam en Promiss is vandaag op de hoogte gesteld van de doorstart en alle winkels blijven vooralsnog gewoon open.

Vorige maand meldde RTL Z dat de Nederlandse investeringsmaatschappij H2 Equity Partners begin dit jaar dicht bij een overname van Etam Groep was. Of H2 deel uitmaakt van het consortium dat de doorstart mogelijk maakt, blijft eveneens geheim.

Bron: RTL Nieuws / Mathijs Smit