Geld en Werk

1 op 4 werknemers kan ontwikkelingen niet bijbenen

19 mei 2015 13:39 Aangepast: 06 september 2015 16:19

Bijna 1 op de 4 werknemers heeft het idee dat hij niet genoeg nieuwe kennis en vaardigheden heeft die nodig zijn om zijn werk goed te kunnen doen. Mensen die dat zeggen, zijn minder tevreden, vaker ziek en hebben veel vaker burn-outklachten.

Het CBS en TNO hebben de eerste resultaten van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2014 gepubliceerd. 23 procent van de werknemers zegt de ontwikkelingen niet goed bij te kunnen benen. Ze geven vooral aan dat ze technologische en organisatorische kennis en vaardigheden missen.

ZIE OOK: Hoe kom ik aan een burn-out, en hoe kom ik er weer af?

Als mensen veranderingen niet bij kunnen houden, dan wordt dat kwalificatieveroudering genoemd. Dat komt vooral veel voor onder mensen die in de informatie of communicatie werken: daar zegt ruim 27 procent belangrijke nieuwe kennis en vaardigheden te missen. Vooral technologische ontwikkelingen gaan voor mensen vaak te snel. Ict'ers en databank- en netwerkspecialisten zeggen bijvoorbeeld dat hun werk de laatste jaren zodanig is veranderd dat ze nieuwe kennis en vaardigheden nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven doen.

Thumbnail

Carien ten Have (RTL Z) legt uit dat veel werknemers het niet meer kunnen bijbenen. Dat ze minder plezier hebben en een grotere kans op een burn-out.

Andere sectoren waarin werknemers bijgeschoold willen worden omdat ze het idee hebben dat ze achter lopen, zijn de bouw (bijvoorbeeld elektriciens en loodgieters), automonteurs, marktonderzoekers en vormgevers. In het vervoer en de opslag, de horeca en de landbouw en visserij hebben weinig mensen last van kwalificatieveroudering.

Oud en jong
Opvallend is dat de allerjongste en alleroudste werknemers het minst vaak last hebben van het gevoel dat ze de ontwikkelingen niet kunnen volgen. Dat komt volgens het CBS en TNO doordat veel jongeren een bijbaan of startbaan hebben onder hun opleidingsniveau, en veel werknemers van 65 jaar of ouder vaak een flexibele baan hebben voor minder uren per week als bijvoorbeeld taxichauffeur, koerier of dagbladbezorger. Hoogopgeleiden hebben daarnaast vaker last van kwalificatieveroudering dan laagopgeleiden.

Kwalificatieveroudering is niet alleen een vervelend gevoel, het heeft ook een duidelijk effect op de gezondheid van werknemers. Het verzuimpercentage van mensen die daar last van hebben, ligt met 4,7 procent een stuk hoger dan dat van mensen die er geen last van hebben (3,4 procent). Daarnaast hebben ze vaker burn-outklachten en is ruim 12 procent (zeer) ontevreden over zijn werk.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore