Geld en Werk

Topmanager is vaker zzp'er

08 juni 2015 09:48 Aangepast: 06 september 2015 16:23

De markt voor hoogopgeleide interim-managers trekt aan. Er is zelfs sprake van een 'opmerkelijk sterke' verbetering.

Dat blijkt uit de 12e Interim Index van Schaekel & Partner en Nyenrode Business Universiteit onder 727 managers. Er zijn meer interim-managers aan het werk, de verwachtingen over de vraag zijn positief en opdrachten duren langer. Op het moment dat het onderzoek werd uitgevoerd had driekwart van de interim-managers werk. Dat was niet eerder zo hoog.

Schaekel & Partners verwacht dat managers die nu nog een vaste baan hebben als zzp'er aan de slag zullen gaan, vooral managers tussen de 35 en de 50 jaar. Het is voor hen nu veiliger om als zelfstandige te werken en veel managers hebben volgens Schaekel & Partners behoefte aan vrijheid en autonomie.

Oudere weer in loondienst
Voor oudere managers is dat echter anders. Zij willen weer graag in loondienst komen. Een verdere verkrapping van de arbeidsmarkt zal werkgevers dwingen juist hen in vaste dienst te nemen.

Voor zzp'ers geldt steeds meer een beloning naar resultaat in plaats van een vast uurtarief. Verder hebben zzp'ers nog andere, betaalde activiteiten, zoals een tweede interim-opdracht, een bestuursfunctie of een andere onderneming.

Schaekel & Partners denkt ook dat meer managers de ene keer in vaste dienst zullen zijn en de andere keer weer als zelfstandige.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore