Geld en Werk

Geen lege schappen bij Jumbo: maar 5 procent personeel staakt

12 april 2017 15:55 Aangepast: 28 juli 2017 09:00
Beeld © ANP

De acties in de distributiecentra raken Jumbo nauwelijks. Slechts 100 tot 150 van de werknemers staken, dat is tussen de 3 en 5 procent. Er is hoogstens vertraging in de bevoorrading van de supermarkten en dat geldt maar voor een kleine minderheid van de winkels.

Van de zes distributiecentra van Jumbo worden met name Woerden en in Beilen geraakt, zegt een woordvoerder van Jumbo tegen RTL Z. De gevolgen daarvan zijn zeer beperkt. Van de 580 supermarkten ondervinden er maar 20 hinder, aldus de woordvoerder.

Die supermarkten worden overigens wel bevoorraad, maar met een vertraging van drie tot vier uur. In de overige 560 supermarkten is er helemaal geen last.

Geen tekorten

Er is een gespecialiseerd distributiecentrum. In Raalte worden diepvriesproducten verdeeld, maar daar wordt niet gestaakt. De overige distributiecentra zijn niet gespecialiseerd. De supermarkten worden bevoorraad met gecombineerde ritten, waarbij dus alle producten, zoals zuivel en groen, worden meegenomen.

Er zijn geen lege schappen, zegt de woordvoerder. Er zou zelfs niet eens een tekort zijn aan één product. Eerder vandaag noemde Jumbo de acties van de vakbonden 'prematuur en disproportioneel'. Het zei schadelijke gevolgen te willen voorkomen en op de bonden te willen verhalen. Maar klanten ondervinden dus nauwelijks hinder.

Van de ongeveer 3000 werknemers van de distributiecentra van Jumbo hebben er volgens FNV meer dan 2000 een tijdelijke contract of ze zijn arbeidskracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore