Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Blokker-topman Palmer stapt op

Bestuursvoorzitter Roland Palmer van Blokker Holding stapt op. Dat maakte het moederbedrijf van de gelijknamige winkelketen, maar ook van Marskramer, Intertoys en Big Bazar, dinsdag bekend. Palmer legt zijn functie neer als gevolg van een verschil van inzicht met de raad van commissarissen en vervolgt zijn loopbaan buiten het concern.

Theo de Kool, vicevoorzitter van de raad van bestuur, is benoemd tot bestuursvoorzitter totdat er een definitieve opvolger is gevonden.

Palmer (41 jaar), opgeleid op Oxford, was sinds 2009 in dienst van Blokker Holding en sinds oktober 2010 lid van de raad van bestuur. Na het overlijden van zijn oom Jaap Blokker in juli 2011 werd hij benoemd tot voorzitter. Zijn andere oom Albert Blokker zit nu in de raad van commissarissen.

Het concern wil de kwestie niet verder toelichten. ,,Beide partijen hebben afgesproken geen nadere toelichting te geven op het verschil van inzicht", aldus de woordvoerster van Blokker Holding. Ook over een eventuele vertrekpremie voor Palmer worden geen mededelingen gedaan.

ZIE OOK: Blokker ziet winst en omzet dalen

Blokker Holding meldde in mei dat het bedrijfsresultaat in 2014 flink is gekelderd, van 139 miljoen in het voorgaande jaar naar 65 miljoen euro. De omzet daalde met 1,1 procent naar 2,1 miljard euro. Het bedrijf voert een grote reorganisatie door waarbij 390 werknemers worden ontslagen. Lees ook: De Raad van Commissarissen wenst Palmer veel succes in de toekomst.

ZIE OOK: Albert Blokker uit top Blokker Holding