Geld en Werk

Modeketen Witteveen lijkt gered

08 augustus 2017 12:59 Aangepast: 13 november 2017 06:57
Beeld © ANP

Damesmodeketen Witteveen lijkt behouden te blijven voor de winkelstraten. De curator spreekt met een aantal partijen over een doorstart.

Curator Rinke Dulack meldt dat een 'behoorlijk aantal' partijen belangstelling heeft voor Witteveen. Met een aantal van hen wordt nu gesproken.

Dulack heeft een aantal partijen geselecteerd met wie wordt gesproken. Onduidelijk blijft of de belangstellenden spelers uit de branche zijn. Dulack wil verder niet ingaan op vragen van RTL Z.

Volgens Dulack zal het proces 'nog wel enige tijd vergen'. Hoe een eventuele doorstart er uit zal zien is ook nog onduidelijk, aldus Dulack. In het persbericht zegt hij wel 'goede hoop' te hebben dat een 'bevredigende doorstart kan worden gerealiseerd, waarbij de werkgelegenheid zoveel mogelijk wordt behouden'.

Faillissement

Vorige week werd Witteveen failiet verklaard. Dat was vanwege een belastingschuld van 1,5 miljoen euro.

Sinds het faillissement eind juli werd uitgesproken, sloot een aantal van de circa honderd winkels de deuren. Ook de webwinkel is voorlopig uit de lucht. Door afspraken met de bank kan de exploitatie van de 72 overige winkels volgens de curator op 'normale wijze' worden voortgezet. Ook lopende bestellingen worden nog gewoon uitgevoerd.

Blijkbaar laten klanten zich niet afschrikken door problemen bij Witteveen. De winkelverkopen sinds het faillissement worden 'tot dusverre zonder meer bevredigend' genoemd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore