Geld en Werk

Roger van Boxtel tijdelijke president-directeur NS

06 juli 2015 14:25 Aangepast: 06 september 2015 16:30

Oud-politicus Roger van Boxtel is benoemd tot president-directeur van NS, voor de periode van een jaar. Hij heeft nadrukkelijk afgesproken alleen salaris te ontvangen en geen variabele bonus.

Van Boxtel heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven en de publieke sector. Tussen 1994 en 1998 was hij Tweede kamerlid namens de D66, en van 1998 tot 2002 was hij als minister zonder portefeuille belast met grotesteden- en integratiebeleid. Tot voor kort was hij voorzitter van de Raad van Bestuur bij verzekeraar Menzis.

De nieuwe topman heeft nadrukkelijk verzocht om alleen het gebruikelijke vaste salaris voor zijn functie te ontvangen en geen variabele bonus af te spreken, meldt NS in een persbericht. Een belangrijk detail, na maanden van negatieve berichtgeving over de top van NS, die misstappen maakte bij aanbestedingen in Limburg.

ZIE OOK: Vernietigend rapport ACM over top NS

Van Boxtel lost cfo Engelhardt Robbe af, die na het vertrek van Timo Huges tijdelijk waarnemend ceo was. Met de komst van Van Boxtel kan "een begin kan worden gemaakt met herstel van rust en vertrouwen", stelt NS.

Terwijl Van Boxtel het bedrijf runt, gaat de Raad van Commissarissen op zoek naar een vaste ceo. Dat proces start begin 2016.

ZIE OOK: NS-topman weg na fraude bij NS-dochter in Limburg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore