Economie

Claim oud-NS-topman 12 augustus voor rechter

21 juli 2015 12:44 Aangepast: 06 september 2015 16:34

De rechtszaak die voormalig topman Timo Huges heeft aangespannen tegen NS komt medio augustus voor de rechter. Tenzij partijen eerder tot een schikking komen, behandelt de rechtbank Midden-Nederland de zaak op 12 augustus, zo melden bronnen aan RTL Z.

Huges eist in een kort geding doorbetaling van vijf maanden van zijn loon. Volgens NS nam Huges zelf ontslag, op 5 juni, nadat was vast komen te staan dat Huges zijn commissarissen en aandeelhouder Jeroen Dijsselbloem (minister van financiën) verkeerd had geïnformeerd over zijn rol bij aanbestedingsperikelen in Limburg.

Huges spreekt dit tegen en stelt dat zijn ontslag pas later formeel is aangezegd. Uitgaande van zijn jaarsalaris van 430.000 euro zou hij recht hebben op bijna 180.000, becijferde eerder ook NRC.

In antwoorden op kamervragen liet Dijsselbloem gisteren in het midden of met Huges wordt onderhandeld over een schikking. Als zo’n schikking er komt, gaat de zitting niet door. Een eventueel onderhandelingsresultaat zal door Dijsselbloem alleen vertrouwelijk aan de kamer worden gemeld, schreef hij.

`